Director de constiinta

„-E numai prietenie ce ai pentru mine ? L-a surprins intrebarea . A rosit .

-Te iubesc , da. Sigur ai inteles asta de mult . As fi cel mai fericit om daca ai vrea sa te mariti cu mine . Dar asta stiu ca nu e cu putinta , fiindca nu ma iubesti ; stiu ca nu e posibil sa fiu eu cel mai fericit om din lume . Dar as fi multumit si daca intr-o zi , maritandu-te cu altul , noi am putea ramane prieteni buni . Eu cred ca tu nu esti prea constienta de ce lucru extraordinar e prezenta ta , numai prezenta ta , spiritul tau , farmecul tau , atentia pe care o dai cuiva . Nu-ti dai seama , ce dai , cat dai celor din jur ! Nu-ti dai seama ce inseamna zambetul tau , cat daruiesti oamenilor carora ti se pare ca nu le dai nimic ! Cat te daruiesti !

-Iti multumesc ! Imi face mult bine prietenia ta . Vezi , e ca si cand departe , in larg , obosita ,  descurajata , la gandul distantei care ma desparte de tarm , as zari , deodata , in apropiere , o barca…Poate n-as uza de ea , dar simpla ei prezenta mi-ar da putere . Tu esti pentru mine barca asta . Nu stiu daca ma voi folosi vreodata de sprijinul tau , dar faptul ca ma pot gandi la el mi-e de mare folos si iti multumesc mult de tot . 

M-am gandit : „De ce nu m-am indragostit de un om ca tine ?” . Poate ca exista in univers o forta care se joaca cu mine , care rade in hohote , ca papagalii salbatici .”   

Fragment din „Panza de paianjen” – Cella Serghi

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s